potdeksel-177mm

Potdekselpaneel 177mm

10 jaar

Garantie ✅

Gratis verzending

Boven de €700,- ❌

Op voorraad

Direct leverbaar (max 5 dagen)🚚

Investering

Verhoog de waarde van uw huis 🏡

Het Keralit Potdekselpaneel 177mm

Het model Potdekselpaneel met een werkende breedte van 177mm, heeft een zeer modern-ogende look door de brede, strakke lijnen en de smalle ‘sponning’.

Dit type staat vooral erg mooi bij nieuwbouwhuizen en wordt ook steeds populairder. Met deze gevelbekleding krijgt uw huis een stijlvol en trendy aanzien!

Door de gepatenteerde samenstelling is het sponningdeel bestand tegen weer en wind en blijft het jarenlang goed. Vandaar de zekerheid: 10 jaar garantie!

Specificaties

Werkende breedte: 177 mm

Dikte: 17 mm

Bevestigingsafstand: 30 centimeter h.o.h.

Lengte gevelpaneel: 600 mm

Montage: Horizontaal

Bestel nu uw nieuwe gevelbekleding!

Bouwvakker maatgarant

8 redenen om voor Keralit te kiezen

  • Duurzaamheid: Keralit gevelbekleding is gemaakt van hoogwaardige kunststoffen die uiterst duurzaam zijn. Het materiaal is bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden, zoals zon, regen en wind, en blijft er jarenlang goed uitzien zonder te vervagen of te verweren.

  • Onderhoudsvriendelijk: Keralit is bijna onderhoudsvrij. Het hoeft niet te worden geschilderd of behandeld, en het kan eenvoudig worden gereinigd met water en een niet-schurend reinigingsmiddel.

  • Uiterlijk: Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor het gemakkelijk is om een uitstraling te kiezen die past bij uw huis of bedrijf.

  • Milieuvriendelijk: Keralit is een duurzaam product dat volledig recyclebaar is. Het productieproces is ook ontworpen om zo min mogelijk afval te produceren, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van het product.

  • Kosten: Hoewel de initiële kosten van Keralit hoger kunnen zijn dan die van traditionele houten gevelbekleding, kunnen de lagere onderhoudskosten en de langere levensduur op de lange termijn tot aanzienlijke besparingen leiden.

  • Eenvoudige installatie: Keralit panelen zijn licht van gewicht en ontworpen om eenvoudig te installeren, wat de totale installatietijd kan verkorten en de kosten kan verlagen.

  • Brandveiligheid: Keralit is een brandveilig product. Het heeft een hogere brandweerstand dan veel andere soorten gevelbekleding, wat bijdraagt aan de veiligheid van het gebouw.

  • Isolerend: Keralit gevelbekleding biedt ook enige isolatiewaarde, waardoor het kan helpen om de energie-efficiëntie van het gebouw te verbeteren.

Het verfijnde ontwerp van onze Potdekselpaneel 177 mm

Onze Potdekselpaneel 177 mm, een langdurig betrouwbare keuze op de Nederlandse markt, valt op door zijn kenmerkende overlapontwerp dat een blijvende elegantie uitdrukt. Dit ontwerp maakt het mogelijk om de panelen te monteren zonder zichtbare schroeven of boren, resulterend in een gladde afwerking zonder zichtbare bevestigingsmiddelen. De panelen, met hun boeiende overlapping, zorgen voor een mooi lijnenspel en geven uw gevel een strakke en verzorgde uitstraling. Door hun flexibiliteit kunnen de panelen verticaal worden geïnstalleerd, en passen ze perfect bij onze Keralit dakrandpanelen.

Wat maakt onze Potdekselpaneel 177 mm zo speciaal?

Onze Keralit gevelpanelen van 177 mm combineren duurzaamheid met esthetiek, waardoor ze ideaal zijn voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Deze onderhoudsvrije, weersbestendige panelen behouden hun originele schoonheid jaar na jaar - schilderen is niet meer nodig! Het 177 mm model onderscheidt zich door zijn brede overlap, wat bijdraagt aan een statige en authentieke uitstraling. De kern van Keralit is gemaakt van ons gepatenteerde Fiberyl® - een unieke combinatie van duurzame kunststoffen, constant gecontroleerd volgens de ISO 9001-norm. Dit levert een extreem robuust paneel op dat bestand is tegen alle weersomstandigheden en minimale krimp en uitzetting kent. Een UV-bestendige folie vormt de toplaag, zodat het paneel zijn kleur behoudt. Keralit is eenvoudig te installeren, onderhoudsvrij en kan direct op de bouwplaats worden geleverd.

De kleuropties van ons Potdekselpaneel 177 mm

De Potdekselpaneel 177 is beschikbaar in een uitgebreide variëteit aan kleuren. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een houtlook of effen kleuren, we hebben zeker een kleur die perfect past bij uw esthetische wensen.


De kleuren die we hebben zijn: Antraciet RAL 7016, Basaltgrijs RAL 7012, Bruin eiken, Bruingrijs, Crème RAL 9001, Donkerbruin, Donkergroen RAL 6009, Kwartsgrijs RAL 7039, Monumenten blauw RAL 5004, Monumenten groen, Natuur eiken, Nightblack RAL 9005, Sandcream RAL 9001, Snowwhite RAL 9016, Staalblauw RAL 5011, Taupe eiken, Vergrijsd ceder, Wit RAL 9016, Wit eiken, Zwart RAL 9005, Zwart eiken, Zwartgrijs RAL 7021.

Het ontwerp van Potdekselpaneel 177 mm

De Potdekselpaneel 177 mm, een vertrouwde en beproefde keuze in de Nederlandse woningmarkt, heeft met zijn unieke veer-en-groefontwerp de aantrekkingskracht van tijdloze elegantie. Dankzij dit ontwerp kunnen ze naadloos en onzichtbaar worden geschroefd, waardoor schroef- en boorgaten volledig uit het zicht verdwijnen. Deze panelen, met hun aantrekkelijke lijnenspel dankzij de sponning, geven uw gevel een strakke, afgewerkte uitstraling. Flexibel in toepassing, kunnen ze zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden en vormen ze een prachtige combinatie met onze Keralit dakrandpanelen.

Bestel nu uw nieuwe gevelbekleding!

Keralit FAQ

Wat is Keralit gevelbekleding en waar wordt het van gemaakt?

Keralit gevelbekleding is een hoogwaardige bekleding voor gevels die gemaakt is van gerecycled kunststof. Het bestaat uit een mix van duurzame grondstoffen, waaronder PVC en calciumcarbonaat, die zorgen voor een sterke en weerbestendige gevelbekleding.

Het materiaal van Keralit is speciaal ontwikkeld om de uitstraling van hout na te bootsen, maar dan zonder de nadelen van echt hout. Het heeft een natuurlijke houtstructuur en wordt geleverd in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat het aan verschillende architecturale stijlen en persoonlijke voorkeuren kan voldoen.

Keralit gevelbekleding is ontworpen om lang mee te gaan en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden, UV-straling, vocht, schimmels en insecten. Door het gebruik van gerecyclede materialen en de duurzaamheid van het product, draagt Keralit ook bij aan milieuvriendelijk bouwen.

Met Keralit gevelbekleding kunt u de uitstraling van een houten gevel creëren, maar dan zonder de noodzaak van regelmatig schilderen, schuren of reparaties. Het is een populaire keuze voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, waarbij duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak belangrijke factoren zijn.

Wat zijn de voordelen van Keralit gevelbekleding ten opzichte van traditionele gevelmaterialen?

Keralit gevelbekleding biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gevelmaterialen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Geen gedoe met onderhoud: Keralit gevelbekleding is gemaakt van sterk kunststof dat niet snel verslechtert. Je hoeft het niet te schilderen, te schuren of andere tijdrovende klussen te doen. Gewoon af en toe schoonmaken met water en milde zeep is voldoende.

2. Blijft er jarenlang mooi uitzien: Keralit gevelbekleding is bestand tegen verkleuring, rot en vervorming. Het ziet er langdurig goed uit zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadigingen.

3. Past bij verschillende stijlen: Keralit gevelbekleding heeft de uitstraling van echt hout, maar dan zonder de nadelen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, zodat het bij de uitstraling van jouw gebouw past.

4. Makkelijk te installeren: Keralit gevelbekleding is ontworpen om eenvoudig te monteren. Het kan direct op de gevel worden geplaatst of op een houten frame, waardoor het geschikt is voor nieuwe projecten en renovaties.

5. Milieuvriendelijk: Keralit gevelbekleding wordt gemaakt van gerecycled kunststof, waardoor het een duurzame keuze is. Door Keralit te gebruiken, draag je bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Met deze voordelen biedt Keralit gevelbekleding een gemakkelijke en duurzame oplossing voor het beschermen en verfraaien van jouw gebouw.

Welke kleuropties zijn beschikbaar voor Keralit gevelbekleding?

De kleuropties voor Keralit zijn:
1. Antraciet
2, Grijs
3. Kwartsgrijs
4. Mosgroen
5. Lichtivoor
6. Zwart
7. Bruingrijs
8. Basaltgrijs
9. Zwartgrijs
10. Donker eiken
11. Licht eiken
12. Mahonie
13. Steenrood
14. Monumentenblauw
15. Staalblauw
16. Wijnrood
17. Monumentengroen
18. Golden oak
19. Wit
20. Donkerbruin
21. Donkergroen
22. Rood
23. Bruin redceder
24. Créme
25. Californian Redwood
26. Vergrijsd ceder
27. Snowwhite
28. Sandcréme
29. Skyblue
30. Duskgrey
31. Nightblack
32. Timbergreen
33. Bruin eiken
34. Zwart eiken
35. Wit eiken
36. Natuur eiken
37. Taupe eiken

Is Keralit gevelbekleding geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten?

Ja, Keralit gevelbekleding is geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Of je nu een nieuw gebouw aan het construeren bent of een bestaande gevel wilt renoveren, Keralit kan een uitstekende keuze zijn voor het bekleden van de gevel.

Voor nieuwbouwprojecten kan Keralit direct op de gevel worden geïnstalleerd, waarbij het kan fungeren als een duurzame en onderhoudsvriendelijke buitenbekleding. Het kan bijdragen aan het creëren van de gewenste esthetiek en bescherming van het gebouw vanaf het begin.

Bij renovatieprojecten biedt Keralit een praktische oplossing om de uitstraling en functionaliteit van een bestaande gevel te verbeteren. Het kan direct over bestaande gevelmaterialen worden geplaatst, waardoor de noodzaak van ingrijpende sloop- en herstelwerkzaamheden wordt verminderd. Dit bespaart tijd, kosten en ongemak bij het renoveren van de gevel.

Het gebruik van Keralit gevelbekleding bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten biedt de voordelen van duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetische veelzijdigheid. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren professional om de installatie te verzorgen en ervoor te zorgen dat de gevelbekleding correct wordt geplaatst, ongeacht het type project.

Hoe lang gaat Keralit gevelbekleding mee en heeft het onderhoud nodig?

Keralit gevelbekleding staat bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het heeft een lange levensduur en vereist weinig tot geen onderhoud.

De levensduur van Keralit gevelbekleding kan variëren, maar het staat erom bekend dat het lang meegaat. Het materiaal is bestand tegen verkleuring, rotting, kromtrekken en andere vormen van verval die vaak worden geassocieerd met houten gevelbekleding. Met de juiste installatie en zorg kan Keralit gevelbekleding tientallen jaren meegaan.

Wat betreft onderhoud is Keralit gevelbekleding zeer onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot houten gevelbekleding hoeft Keralit niet te worden geschilderd, gebeitst of behandeld. Het kan worden schoongemaakt met water en milde zeep om vuil en oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Dit vereenvoudigt het onderhoudsproces en bespaart tijd en kosten op lange termijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat periodieke reiniging en inspectie van de gevelbekleding nog steeds worden aanbevolen om de optimale prestaties en uitstraling te behouden. Dit omvat het controleren op eventuele beschadigingen, het verwijderen van vuil en het reinigen van eventuele vlekken. Het reinigingsinterval kan afhangen van factoren zoals de locatie van het gebouw, de blootstelling aan milieu-elementen en de algemene omstandigheden.

Over het algemeen biedt Keralit gevelbekleding een duurzame en onderhoudsarme oplossing voor de bekleding van gevels. Het minimaliseert de noodzaak van regelmatig onderhoud en biedt een langdurige esthetische uitstraling.

Kan Keralit gevelbekleding op elke ondergrond worden geïnstalleerd?

Keralit gevelbekleding kan op verschillende ondergronden worden geïnstalleerd, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en duurzaam is.

Over het algemeen kan Keralit gevelbekleding rechtstreeks op een geschikte ondergrond worden geïnstalleerd, zoals een stevige houten regelwerkconstructie. Dit biedt een solide basis voor de bevestiging van de gevelbekleding. Het is belangrijk dat de ondergrond stabiel, vlak en vrij is van vochtproblemen of structurele gebreken.

Bij het installeren van Keralit op andere ondergronden, zoals beton, metselwerk of bestaande gevelmaterialen, kunnen extra voorbereidende stappen nodig zijn. In sommige gevallen kan het nodig zijn om een houten regelwerk of een geschikte achterconstructie te creëren om de gevelbekleding op te monteren. Dit zorgt voor een stevige en veilige installatie.

Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen en advies in te winnen bij een professionele installateur. Een ervaren professional kan de specifieke situatie beoordelen, de ondergrond beoordelen en de juiste installatiemethode bepalen om ervoor te zorgen dat Keralit gevelbekleding veilig en duurzaam wordt geïnstalleerd.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met lokale bouwvoorschriften en vereisten bij het installeren van gevelbekleding op verschillende ondergronden. Het raadplegen van een bouwprofessional en het verkrijgen van de juiste vergunningen en goedkeuringen kan nodig zijn, afhankelijk van de lokale regelgeving.

Kortom, hoewel Keralit gevelbekleding op verschillende ondergronden kan worden geïnstalleerd, is het van belang om de juiste voorbereidingen te treffen en professioneel advies in te winnen om een correcte en duurzame installatie te waarborgen.

Wat is het installatieproces van Keralit gevelbekleding?

Het installatieproces van Keralit gevelbekleding kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de ondergrond waarop het wordt geïnstalleerd. Hier is een algemeen overzicht van het installatieproces:

1. Voorbereiding: Controleer de ondergrond en zorg ervoor dat deze stabiel, vlak en vrij van vochtproblemen of structurele gebreken is. Bereid de ondergrond voor volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan het creëren van een houten regelwerk omvatten als de ondergrond dit vereist.

2. Montage van de achterconstructie: Indien nodig, monteer een houten regelwerk op de ondergrond waarop de Keralit gevelbekleding zal worden bevestigd. Zorg ervoor dat de regels waterpas zijn en op de juiste afstand van elkaar geplaatst zijn volgens de instructies van de fabrikant.

3. Plaatsing van de gevelbekleding: Bevestig de Keralit panelen op de achterconstructie. Dit wordt meestal gedaan door middel van clips of schroeven die in de groef aan de achterkant van de panelen worden geplaatst. Volg de aanbevolen bevestigingsmethode en zorg voor voldoende ruimte voor uitzetting en inkrimping van de panelen.

4. Afwerking en details: Werk de installatie af door eventuele trimstukken, hoekprofielen en afdekprofielen aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant. Controleer de juiste plaatsing en zorg voor een nette en professionele afwerking.

5. Controle en onderhoud: Inspecteer de geïnstalleerde Keralit gevelbekleding op eventuele gebreken of losse bevestigingen. Zorg ervoor dat alles stevig en veilig is geïnstalleerd. Vergeet niet dat Keralit gevelbekleding weinig tot geen onderhoud nodig heeft, maar het kan helpen om de gevelbekleding periodiek te reinigen om de optimale uitstraling te behouden.

Is Keralit gevelbekleding bestand tegen weersinvloeden zoals zon, regen en vorst?

a, Keralit gevelbekleding is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder zon, regen en vorst. Het materiaal is ontworpen om duurzaamheid te bieden en zijn kwaliteit te behouden, zelfs bij blootstelling aan verschillende weersinvloeden.

Hier zijn enkele kenmerken van Keralit gevelbekleding met betrekking tot weersbestendigheid:

UV-bestendigheid: Keralit gevelbekleding is bestand tegen de schadelijke effecten van de zon, zoals verkleuring en degradatie door langdurige blootstelling aan UV-stralen. Het materiaal behoudt zijn kleur en esthetiek gedurende lange tijd, zonder dat het regelmatig geschilderd of behandeld hoeft te worden.
Waterbestendigheid: Keralit gevelbekleding is waterbestendig en kan bestand zijn tegen regen en vochtige omstandigheden. Het materiaal is ontworpen om vocht af te stoten en te voorkomen dat het door de gevelbekleding dringt. Hierdoor wordt vochtschade, schimmelvorming en rotting voorkomen.
Vorstbestendigheid: Keralit gevelbekleding is bestand tegen koude temperaturen en vorst. Het materiaal is ontworpen om te kunnen uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen, waardoor het minder gevoelig is voor scheuren of vervormingen als gevolg van bevriezing en dooi.
Door de weerbestendigheid van Keralit gevelbekleding is het geschikt voor verschillende klimatologische omstandigheden en geografische locaties. Het kan langdurig meegaan en zijn esthetische uitstraling behouden, zelfs in veeleisende weersomstandigheden.

Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel Keralit gevelbekleding bestand is tegen weersinvloeden, de juiste installatie en periodiek onderhoud nog steeds belangrijk zijn om de optimale prestaties en levensduur van de gevelbekleding te waarborgen.

Kan ik Keralit gevelbekleding zelf installeren of moet ik een professional inschakelen?

Keralit gevelbekleding kan in principe door zowel professionals als ervaren doe-het-zelvers worden geïnstalleerd. Het installeren van gevelbekleding vereist echter enige technische kennis en vaardigheden, evenals het juiste gereedschap en apparatuur. Daarom is het belangrijk om de volgende punten in overweging te nemen:

1. Installatie-ervaring: Als je ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten en vertrouwd bent met bouw- en installatiewerkzaamheden, kun je overwegen om Keralit gevelbekleding zelf te installeren. Het is echter belangrijk om je eigen vaardigheden en kennis realistisch te beoordelen.

2. Instructies en richtlijnen: Zorg ervoor dat je de installatie-instructies en richtlijnen van de fabrikant zorgvuldig doorleest voordat je aan de installatie begint. Volg deze instructies nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de gevelbekleding correct wordt geïnstalleerd.

3. Veiligheid en nauwkeurigheid: Het correct installeren van gevelbekleding vereist precisie en aandacht voor detail. Zorg ervoor dat je veiligheid voorop stelt en de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Het kan ook nuttig zijn om iemand te hebben die je helpt tijdens het installatieproces.

4. Professional inschakelen: Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, of als je de garantie wilt hebben van een professionele installatie, is het raadzaam om een ervaren professional in te schakelen. Een professionele installateur heeft de expertise en ervaring om de gevelbekleding correct te installeren en kan zorgen voor een professionele afwerking.

Het installeren van Keralit gevelbekleding is een belangrijke investering in je woning of gebouw, en het is essentieel dat het correct wordt uitgevoerd. Als je twijfels hebt over je eigen capaciteiten of als je op zoek bent naar een zorgeloze installatie, is het raadzaam om contact op te nemen met een ervaren professional die gespecialiseerd is in gevelbekleding. Zij kunnen je adviseren en de installatie op een professionele en efficiënte manier uitvoeren.