Energie-efficiëntie en Keralit Gevelbekleding

Energie-efficiëntie is een cruciale overweging geworden bij het ontwerpen en onderhouden van woningen. Naast het verbeteren van isolatie en het gebruik van energiezuinige apparaten, kan de juiste gevelbekleding een significante rol spelen in het creëren van een energiezuinig huis. In dit blog onderzoeken we hoe Keralit gevelbekleding kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van je woning.

Isolatie en Energie-efficiëntie

De thermische prestaties van je gevelbekleding hebben invloed op de energie-efficiëntie van je huis. Traditionele gevelmaterialen zoals baksteen en hout bieden enige isolatie, maar Keralit gevelbekleding gaat nog een stap verder. Het materiaal is ontworpen om warmteverlies te minimaliseren en de isolerende eigenschappen van je huis te verbeteren.

Vermindering van Energiekosten

Een van de belangrijkste voordelen van een energie-efficiënt huis is de vermindering van de energiekosten. Keralit gevelbekleding helpt je huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer, waardoor je verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk worden verlaagd.

Milieuvriendelijkheid van Keralit

Keralit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Het materiaal is vervaardigd met duurzaamheid in gedachten. Het gaat jarenlang mee zonder de noodzaak van frequente vervanging, wat resulteert in minder afval en een kleinere ecologische voetafdruk.

Voordelen van Luchtdichtheid

Luchtdichtheid is een belangrijk aspect van energie-efficiëntie. Keralit gevelbekleding biedt een afdichtende barrière voor je huis, waardoor ongewenste luchtinfiltratie wordt geminimaliseerd. Dit helpt bij het handhaven van een constante binnentemperatuur, waardoor je verwarmings- en koelsystemen minder hard hoeven te werken.

Onderhoudsgemak en Duurzaamheid

Energie-efficiëntie is niet alleen afhankelijk van isolatie, maar ook van duurzaamheid. Materialen die lang meegaan, zoals Keralit, verminderen de noodzaak van frequente vervanging en dragen bij aan een efficiënter gebruik van hulpbronnen.


Keralit gevelbekleding is niet alleen een esthetische keuze voor je huis, maar het draagt ook aanzienlijk bij aan de energie-efficiëntie. Door de thermische prestaties, luchtdichtheid en duurzaamheid helpt Keralit je energiekosten te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is een slimme investering in de toekomst van je huis en het milieu.

Meer info over Keralit? ➡️