Keralit vs. Traditionele Gevelbekleding

Je gevelbekleding speelt een cruciale rol in de bescherming en uitstraling van je huis. Bij de keuze van gevelbekleding kun je kiezen tussen traditionele materialen, zoals hout of baksteen, en innovatieve alternatieven zoals Keralit. In dit blog onderzoeken we uitgebreid de voordelen van Keralit gevelbekleding in vergelijking met de traditionele opties.

Wat is Keralit Gevelbekleding?

Keralit is een geavanceerd materiaal dat is ontworpen om duurzaamheid en stijl te combineren. Het bestaat uit een hoogwaardig kunststof composiet dat bestand is tegen de tand des tijds. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gevelbekleding, ongeacht of je een modern of klassiek ontwerp zoekt.

Keralit gevelbekleding is bestand tegen vocht, schimmel, insecten en andere veelvoorkomende problemen bij traditionele gevelmaterialen. Het behoudt zijn uitstraling en prestaties, zelfs onder de zwaarste weersomstandigheden.

Voordelen van Keralit ten opzichte van Hout

Traditioneel wordt hout vaak gebruikt voor gevelbekleding vanwege zijn natuurlijke uitstraling. Hout heeft echter enkele nadelen. Het vereist regelmatig schilderwerk en behandeling om het te beschermen tegen houtrot, schimmels en insecten. Daarnaast kan hout na verloop van tijd vervagen en kromtrekken onder invloed van de elementen.

Keralit biedt de mogelijkheid om van de warme uitstraling van hout te genieten zonder de nadelen. Het vereist geen schilderwerk of behandeling en behoudt zijn kleur en vorm. Dit betekent dat je tijd en geld bespaart op onderhoud.

Keralit vs. Baksteen: Welke is de Beste Keuze?

Baksteen is een ander veelgebruikt materiaal voor gevelbekleding. Baksteen is duurzaam en heeft een klassieke uitstraling, maar het heeft enkele beperkingen. Het is zwaar en vereist een stevige structuur om het te dragen, wat de installatiekosten kan verhogen.

Keralit is aanzienlijk lichter dan baksteen, wat resulteert in minder belasting op de structuur van je huis en lagere installatiekosten. Het biedt vergelijkbare duurzaamheid en heeft het voordeel dat het niet gevoelig is voor vocht of corrosie.

Keralit vs. Vinyl: Een Vergelijking

Vinyl gevelbekleding is een ander alternatief dat soms wordt overwogen. Hoewel vinyl gemakkelijk te onderhouden is, kan het na verloop van tijd vervagen en beschadigd raken door blootstelling aan de zon.

Keralit behoudt zijn kleur en kwaliteit in de loop der jaren, zelfs onder invloed van zonlicht. Dit maakt het een duurzamere keuze voor gevelbekleding.

Waarom Kiezen voor Keralit?

Keralit gevelbekleding biedt een aantrekkelijke balans tussen duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetiek. Het is bestand tegen corrosie, rot en vervaging, waardoor het een slimme keuze is voor de lange termijn.


Keralit gevelbekleding biedt een overtuigende reeks voordelen ten opzichte van traditionele gevelbekledingsopties. Het combineert duurzaamheid, onderhoudsgemak en esthetiek om je huis te beschermen en verfraaien. Overweeg Keralit als je gevelbekledingsoptie en ontdek de voordelen zelf. Het is een investering in de toekomst van je huis.

Meer info over Keralit? ➡️