Keralit vs. Traditionele Houten Gevelbekleding: Een Vergelijking

Wanneer het tijd is om de gevelbekleding van je huis te vernieuwen, sta je voor belangrijke beslissingen. Een van de meest cruciale keuzes is het materiaal dat je wilt gebruiken. Traditionele houten gevelbekleding was lange tijd de standaard, maar er is nu een modern alternatief dat snel aan populariteit wint: Keralit gevelbekleding. In dit blog gaan we dieper in op de vergelijking tussen Keralit en traditionele houten gevelbekleding en waarom Keralit steeds meer huiseigenaren aanspreekt.

Duurzaamheid

Keralit: Keralit gevelbekleding is gemaakt van gerecyclede kunststofmaterialen, wat betekent dat het duurzaam is en geen bomenkap vereist. Het materiaal is bestand tegen vocht, schimmel en rot en behoudt zijn structuur en kleur, zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden.

Hout: Traditioneel houten gevelbekleding kan in de loop der tijd rotten, kromtrekken en barsten, vooral als het niet regelmatig wordt onderhouden en geschilderd. Het vereist meer zorg en aandacht om het duurzaam te houden.

Onderhoud

Keralit: Een van de grootste voordelen van Keralit is het minimale onderhoud dat het vereist. Het hoeft niet te worden geschilderd, geschuurd of vernist, waardoor huiseigenaren tijd en kosten besparen. Af en toe schoonmaken met water en zeep is meestal voldoende om het er als nieuw uit te laten zien.

Hout: Houten gevelbekleding vereist periodiek schilderwerk en onderhoud om het te beschermen tegen weersinvloeden en bederf. Dit kan tijdrovend en kostbaar zijn op de lange termijn.

Kosten

Keralit: Hoewel de initiële kosten van Keralit gevelbekleding hoger kunnen zijn dan die van hout, is het belangrijk om te overwegen dat de lange levensduur en het lage onderhoud de totale kosten in de loop der jaren verminderen. Bovendien zijn er geen kosten voor schildermateriaal en arbeid.

Hout: Houten gevelbekleding kan aanvankelijk voordeliger lijken, maar de kosten voor schilderen en herstelwerkzaamheden op de lange termijn moeten worden meegerekend.

Milieuvriendelijkheid

Keralit: Keralit draagt bij aan milieuvriendelijkheid doordat het is gemaakt van gerecyclede materialen en geen nieuwe houtkap vereist. Bovendien is het recyclebaar aan het einde van zijn levensduur.

Hout: Het gebruik van traditioneel hout draagt bij aan ontbossing en vereist nieuwe aanplantingen, wat tijd in beslag neemt voordat dezelfde hoeveelheid hout kan worden geoogst.


Keralit gevelbekleding biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele houten gevelbekleding. Het is duurzaam, vereist weinig onderhoud, kan de kosten op de lange termijn verlagen en is milieuvriendelijk. Het is begrijpelijk dat steeds meer huiseigenaren overstappen op Keralit als een moderne en verstandige keuze voor hun gevelbekleding.

Het vergelijken van materialen is een essentiële stap bij het kiezen van de juiste gevelbekleding voor je huis. Als je meer wilt weten over Keralit of advies nodig hebt bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Meer info over Keralit? ➡️