Onderhoudstips voor Langdurige Keralit Prestaties

Een van de voordelen van Keralit gevelbekleding is het lage onderhoud dat het vereist. Om ervoor te zorgen dat je Keralit gevelbekleding er jarenlang prachtig en functioneel uitziet, is het echter belangrijk om enkele eenvoudige onderhoudsrichtlijnen te volgen. In dit blog delen we waardevolle onderhoudstips om de langdurige prestaties van je Keralit gevelbekleding te waarborgen.

Regelmatige Reiniging

Keralit gevelbekleding kan gemakkelijk worden schoongemaakt met water en een mild reinigingsmiddel. Regelmatige reiniging verwijdert vuil, stof en eventuele oppervlakteverontreinigingen. Gebruik een zachte borstel of doek om de gevel voorzichtig schoon te maken.

Controleer op Beschadigingen

Inspecteer je Keralit gevelbekleding periodiek op eventuele beschadigingen, zoals krassen, deuken of losse delen. Eventuele problemen die je opmerkt, moeten onmiddellijk worden aangepakt om verdere schade te voorkomen.

Vermijd Schurende Schoonmaakmiddelen

Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels op Keralit, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor milde reinigingsmiddelen en zachte reinigingshulpmiddelen.

Verwijder Algen en Schimmel

In vochtige klimaten kunnen algen en schimmel zich op de gevelbekleding vestigen. Deze kunnen eenvoudig worden verwijderd met een oplossing van water en azijn of een commercieel reinigingsmiddel dat specifiek is ontworpen voor dit doel.

Vermijd Hittebronnen

Plaats geen hittebronnen, zoals barbecues, te dicht bij je Keralit gevelbekleding. Hoewel Keralit bestand is tegen de meeste weersomstandigheden, kan langdurige blootstelling aan hoge hitte schade veroorzaken.

Repareer Beschadigingen

Als je merkt dat er beschadigingen zijn aan je Keralit gevelbekleding, repareer deze dan onmiddellijk. Het vervangen of repareren van beschadigde delen zorgt ervoor dat de gevel er netjes blijft uitzien en goed blijft presteren.

Jaarlijkse Inspectie

Voer jaarlijks een grondige inspectie uit om ervoor te zorgen dat je Keralit gevelbekleding in topconditie blijft. Dit stelt je in staat om eventuele problemen tijdig aan te pakken en de levensduur van je gevelbekleding te verlengen.


Keralit gevelbekleding staat bekend om zijn lage onderhoudsvereisten, maar enige zorg en aandacht zijn nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn beste prestaties behoudt. Regelmatige reiniging, inspectie en reparatie van eventuele beschadigingen zijn de sleutel tot het behouden van de schoonheid en duurzaamheid van je Keralit gevelbekleding gedurende vele jaren.

Meer info over Keralit? ➡️